Chimney förvärvar Åkesson & Curry

Chimney förvärvar Åkesson & Curry. Förvärvet breddar bolagets erbjudande inom content marketing och förväntas skapa en nordisk hävstångseffekt.
“Enligt en nyligen publicerad studie arbetar minst 70% av de svenska bolagen redan med content marketing och mer än hälften kommer att öka sina investeringar inom området. Den kraftiga ökningen av olika typer av medier de senaste åren sätter krav på företagen att både producera innehåll löpande, men även att anpassa det efter olika kanaler. Dessutom har tempots skruvats upp rejält,” skriver Chimney i ett pressmeddelande.
”Vi ser en trend där kunderna vill gå från en traditionell approach till ett mer löpande och tätare samarbete. Kunderna vill ha färre leverantörer, kvalitativt innehåll, snabba leveranser och hjälp med distribution av sitt innehåll. Chimney har kunnat leverera just det de senaste fem åren och nu fyller vi det sista glappet och stärker upp det redaktionella, tack vare Åkesson & Curry som är fantastiskt starka där. Nu har vi äntligen fått ihop allt från att kunna erbjuda strategi, innehåll och digital distribution. ” säger Peter Söderlind, VD för Chimney i Sverige.