Checka in på flyget via Facebook Messenger

Vi har redan skrivit en del om hur Facebook jobbar hårt på att göra Messenger till en heltäckande plattform för alla dina onlinebehov. Nu tar man ännu ett steg mot målet, när man i samarbete med KLM inför onlineincheckning.

Taxitjänsten Uber och hotellkedjan Hyatt får nu sällskap av det Nederländska flygbolaget KLM, när man nu låter kunder använda sig av Messenger för att utföra allehanda uppgifter. I detta fall kan man alltså checka på flyget från meddelandeappen.

Läs mer: Testa de dolda spelen i Messenger – och se början på något stort

Funktionen släpptes igår, men för närvarande är det lite av en förutsättning att man bor i USA. Vi som inte gör det får vänta ett tag till – båda företaget vill uppge några specifika tidsplaner.

Varför är detta så intressant då? Facebook – och inte bara de – har insett att alltfler använder sig av meddelandeappar i väldigt hög utsträckning, i synnerhet de unga. De senare nyttjar inte heller mobila webbläsare som de äldre gör, som vi skrivit om innan här på Dagensanalys.

Vi kommer alltså att se alltfler funktioner inkorporeras till Messenger framöver – “fejjan” lär inte vilja gå miste om denna chans för att slippa bli omsprungen av någon konkurrent.