Chattbotar verkar fungera för Kik

Användare har sänt nästan två miljarder meddelanden till företagsknutna botar i meddelandeappen Kik, enligt företaget självt. Detta bara några månader efter att man lanserat sina chat-botar.

Enligt siffror som nyligen släpptes från den Kanada-baserade meddelandeappen Kik har över 1.8 miljarder meddelanden sänts mellan användare och de över 20 000 chattbotarna som finns tillgängliga i appen. Tidigare i år, i april, öppnade Kik för utvecklare att lägga upp egna botar i appen, någon som alltså verkar ha funkat riktigt bra.

Läs mer: Kik hinner före Facebook – öppnar en bot-butik

Detta är förstås goda nyheter för företag och varumärken som vill ha egna botar i appen, och faktum är att över 60 av dem redan har fått lansera sådana i Kik’s “Bot Shop”. Tanken med alla dessa botar är att kunna möta de unga vuxna från generation Z och Millenials-generation “på deras egen mark”, enligt en kommentar från Kik till AdWeek.

Möjligheten för att kunna kommunicera med dessa internetvana användare på ett mer interaktivt sätt är enligt Josh Jacobs från Kik bättre än en “statisk närvaro”.

Kik har också varit smarta och använt sig en beprövad metoden för att få fart på användandet av botarna bland deras användare, genom att låta dem bjuda deras vänner för att testa dem.

Man har också försökt att mäta botarnas framgångar på icke-traditionella sätt – istället för webbtrafik eller liknande så ser man till antalet meddelanden eller tiden som spenderats tillsammans med en bot. Detta tror man är ett bättre sätt för att få koll på vilken typ av innehåll som är populärast.

Det visar sig förresten att konversations-appar är de populäraste. Undrar hur motsvarade resultat ser ut för Facebook Messenger, som ju hårdlanserar botar – gärna just för företag?