Casten Almqvist gästar som programledare för Nyhetsmorgon

För fjärde gången i ordningen är TV4:s vd Casten Almqvist tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon.

Casten Almqvist, vd för TV4, gjorde debut i Nyhetsmorgon sommaren 2015 då ordinarie programledare Jesper Börjesson var på semester. Sedan dess har inhoppet kommit att bli en årlig tradition som fått mycket positiv respons från Nyhetsmorgons publik och bland TV4:s medarbetare.

– Det har blivit en tradition att Casten gör ett gästspel som programledare i Nyhetsmorgon. För oss som jobbar i nyhetsverksamheten är det förstås extra kul att vi har en vd som med kompetens och trovärdighet kan gå in och leda Sveriges största morgonprogram. Resultatet i rutan bygger på flera dagars redaktionellt arbete, där teamet och Casten utformar programmet tillsammans, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon på TV4.

– Jag tycker att det känns jättekul att återigen få förtroendet att leda Nyhetsmorgon. Jag imponeras ständigt av hur redaktionen outtröttligt utvecklar programmet för att hela tiden ligga i framkant och jag kommer självklart göra mitt bästa för att förvalta det arbetet, om än bara för en förmiddag, säger Casten Almqvist.

Redaktör för dagen, Jenny Alversjö, är efter fyra år rutinerad i att arbetsleda TV4:s vd inför, och i samband med, inhoppet.

– Enligt mig ligger Nyhetsmorgons styrka i att vi lyckas komma nära våra tittare, oavsett om det handlar om tyngre eller mer lättsamma ämnen. Det ställer höga krav på programledarrollen och förmågan att bjuda på sig själv utan att bli för personlig. Här tycker jag att Casten har gjort ett lysande jobb tidigare år, säger Jenny Alversjö.

Casten Almqvist leder Nyhetsmorgon den 11 augusti 2018 mellan klockan 07.58 och 11.28.