BuzzFeeds kovändning – satsar nu på mobil video-app

För några år sedan trodde Jonah Perreti, BuzzFeeds grundare, att mobilvideons framtid var utsiktslös. Igår annonserades BuzzFeeds nya mobil-app enbart för videotittande. Varför denna kursändring?

“Innehåll har verkligen blivit ett spännande slagfält i den mobila rymden”, sade Peretti på Mobile World Congress i Barcelona igår, i samband med lanseringen av video-appen.

Han konstaterade också att mobil innehåll (content) påverkar mer än bara vad som blir “viralt”, utan även vilka mobiltelefoner som är populärast, vilka appar man använder och att det verkligen är något som är viktigt för konsumenterna.

Läs mer: Buzzfeed testade utomstående reklambanner

Så lät det inte för några år sedan. Peretti såg mobilvideon som problematisk – långsammare, med sämre ljud och begränsat av bandbredd. Men nu kan Peretti notera att den mobila videon faktiskt har blivit avgörande för att uppnå virala framgångar.

BuzzFeeds då 100 miljoner visningar år 2012 var mestadels från desktopbaserade plattformar – idag, med hela sex miljarder visningar är majoriteten mobila sådana. Detta är om något en starkt argument för att ända åsikt i frågan.

Den nya BuzzFeed Video-appen är nu tillgänglig för Android och iOS. För tillfället finns det inga annonser, men möjligheten för sponsrat innehåll sägs komma längre fram.