Buzzfeed satsar på analys med ny rekrytering

Buzzfeed – som kan sägas vara det stora namnet i mediasammanhang när det kommer till uppkopplade Millenials – vill nu ge marknadsförare bättre koll på hur annonseringen fungerar på deras sida. Därför har man nu rekryterat en viss Edwin Wong, analytiker-chefen från Pinterest.

Utöver att han ska arbeta med att delge värdefull data till Buzzfeeds marknadspartners, så ska han också stärka Buzzfeeds egen analysdel. Innan han blev anställd av Pinterest 2015, så har han bland annat jobbat åt Yahoo. Det ryktas också om att Buzzfeed kommer göra fler anstälningar inom analysdelen av sin verksamhet under den kommande tiden, skriver AdWeek.

edwin wong pinterest buzzfeed

Mycket av detta har att göra med Buzzfeed för ett tag sedan lanserade Swarm, som är en plattform där annonsörer kan köpa reklamplats på sex av Buzzfeeds sociala sidor samtidigt. Detta gör att man teoretiskt kan få ta del av de sex miljarder sidvisningar som Buzzfeed i snitt får varje månad.

Läs mer: Traditionella medier förstår inte dagens publik, menar BuzzFeed

Men det är svårt för företaget att få till en fungerande analys och mätning kring hur deras besökare faktiskt tar del av annonserna. En del av lösningen är att låta flera olika tredjepartslösningar mäta individuella plattformar åt annonsörerna. Förhoppningen är troligtvis också att rekryteringen av Wong och andra kommande nyanställningar kan bättra detta läge ytterligare.

Behöver du hjälp med att bättra på din räckvidd och data-analys? Klicka här.