Brynäs spelar utan sponsorer

Ishockey laget Brynäs IF skippar sponsorer och reklam på sina tröjor denna säsong. Tröjorna kommer enbart ha klubbmärket, en Unicef logga och loggan för barnverksamheten “En bra start”. För varje tröja som säljs kommer 10 % av intäkterna gå till Unicef och deras arbete för barnens rätt.

Brynäs kommer alltså denna säsong vara det första laget någonsin i SHL “Svenska Hockey League” att ha sponsor-lösa tröjor.

Deras arena som har hettat Läkerol Arena kommer också få tillbaka sitt gamla namn, Gavlerinken. Dock så säger Brynäs att de kommer ha kvar reklamplatserna på och i arenan precis som förgående säsonger.

Lag som FC Barcelona har tidigare också gjort liknande satsningar, men i Sverige  har detta varit ett koncept som inte varit sedd förut, inte på denna nivå åtminstone. Gävla kommun har varit de viktigaste aktörerna inom detta då de backar upp laget med över 25 miljoner kronor.

– Tröjan finanserias som allt annat inom Brynäs IF via vårt totala intäktsflöde och nya partnerstruktur. Den nya strukturen och den rena dräkten ger oss möjlighet att växa och öka intäkterna på lång sikt. Dräkten är en markering för det nya Brynäs som växer fram och den utvecklingsresa som vi påbörjat tillsammans med Unicef, partners, fans, spelare, medlemmar och medarbetare, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör och marknadschef i Brynäs IF i ett pressmeddelande.