Britney vill göra en Kardashian – lanserar mobilspel

Vi har skrivit innan om kändisen Kim Kardashians mobilspel, något som gett henne miljardbelopp i intäkter. Nu kommer även popstjärnan Britney Spears ut med sitt spel baserat på en liknande formel och med det originella namnet American Dream.

Mobilspelsjätten Glu annonserade för något år sedan att de skulle samarbeta med Britney Spears fram till år 2020, något som nu alltså har burit frukt i ett mobilspel.

Spelet liknar många andra, och Kim Kardashians, i att man helt enkelt får bygga sin väg uppåt från en vanlig medborgare till superstjärna, såklart med Britneys hjälp. Spelet är också fyllt med hennes musik, och upplyftande kommentarer.

Det är, som de andra spelen från Glu Games eller med liknande utformning, också klart lättare att klättra på framgångens stege om man betalar riktiga pengar – något som gjort Kardashians spel till en veritabel pengako. Detta trots att spelet i sig är ett “gratis”-spel, såklart.

Det är förstås lätt att fnysa åt vad som på sätt och vis är ytlig exploatering (och utseendefixering), men det är också intressant hur dessa kvinnor på ett smart sätt använder sitt varumärke för att säkra betydliga intäkter.

Läs mer: Spelet med Kendall och Kylie toppar redan App store