Branschtidningarna tar hjälp av Facebook för att öka sina räckvidder

Här är alla annonser som branschtidningar som Dagens Media, Resumé, Medievärlden och fler köper på Facebook. En intressant skara annonser varav flera riktar in sig på att boosta räckvidden för inlåsta artiklar, events och konferenser.

Facebook har öppnat ett Annonsbibliotek som visar alla aktiva annonser på plattformen. Nu kan du enkelt se vilka annonser som konkurrenten har på Facebook.Du kan söka efter personer, sidor och varumärken. Du kan även filtrera efter land.

Dagens Media – aktiva annonser på Facebook

Dagens Media har i skrivande stund 5 rullande annonser som där de tagit olika artiklar från sitt löp och lagt ut som annonser på Facebook. Undrar om de sedan slår ihop dessa siffror när de redovisar sina räckviddstal? Svaret är nog ja, och här gäller det att annonsörer på Dagens Media har koll på dubbeltäckningen.

Resumé – aktiva annonser på Facebook

Resumé har 9 annonser ute varav en av dem går till Insikt, den inlåsta delen av sajten. En annan är en sponsrad nativeartikel där man vill boosta läsningen genom at annonsera på Facebook. En tredje är ett samarbete med Bonnier News där man vill migrera över klick. Sen har vi en som gör reklam för en podd och ytterligare tre som marknadsför konferenser. Resumé är klart mer aktiv på Facebook jämfört med systertidningarna Dagens Media och Medievärlden.

Breakit – aktiva annonser på Facebook

Breakit har 11 annonser som rullar på Facebook varav 3 är stående banners för ett event. Mycket mer reklam för events och konferenser. Det är så de kan lova räckvidden för annonsörerna. De har även knapp för att boka direkt under annonsen. Det är konferenserna Travel tech 2019 och Beauty and Fashion Tech som får sig en boost.

Medievärlden – aktiva annonser på Facebook

Medievärlden har 3 annonser varav samtliga är platsannonser. Här vill man locka med en större spridning av platsannonserna åt företag som MittMedia, Stampen Media och Hallandsposten. Här är det viktigt att annonsörerna har koll på dubbeltäckningen när Medievärlden presenterar räckviddstalen.

Dagens Opinion – aktiva annonser på Facebook

Dagens Opinion har valt att inte lägga pengar på att annonsera på Facebook. Sajten har endast 1.000 följare och inga aktiva annonser i skrivande stund.

I Facebooks Annonsbibliotek kan du enkelt söka på vad andra sajter gör för att sälja sina produkter, boosta egna annonser eller vad det nu kan vara.

I skrivande stund finns det otroliga 3 miljoner aktiva annonser som ger Facebook en intäkt på runt 5 miljarder kronor.