Vi har stängt från 1 april 2020
Keymetrics

Bra moderator måste vara tillräckligt påläst på ämnet för dagen och på talarnas kompetens

Annika Englund från Konversera- marknadsstrategi och PR är skribent på Dagensanalys.se, entreprenör och moderatorn för seminariet Tystnad, tagning action – så här skapar du en viral videosuccé som arrangeras av Dagensanalys.se eventbolag #DAbase den 26 november.

Det är svårt att hitta en ledig tid som passar oss båda men efter några försök bokar vi ett skype-samtal och jag får en pratstund och en gemensam kaffestund med Annika Englund, moderator för #DAbase seminarium i november. Vi skålar över Skype med varsin kaffekopp. Ni som kommer på eventet kommer säkert att uppleva Annika som jag: en intensiv blandning av intelligens, nyfikenhet och värme.

aaa 2Vem är du?

Jag är språkvetare i grunden, men har jobbat med teknik och internetmedia nästan hela livet. Mamma till första de versionerna av DN.se 1995-99. Satt i ledningsgruppen på Icon Medialab under dotcom-åren och gjorde webbspel i eget affärsområde. Tillbringade några år i USA och Sverige som PR-chef på pekskärmsteknikföretaget Neonode och jobbade också med nätverk för teknik- och cleantech-startups för Kista Science City.

Vad gör du idag?

Nu är jag entreprenör – har grundat en egen mobil-startup och jobbar med ett par projekt för IIS (.SE, Internetstiftelsen).

Vad gillar du att göra på fritiden?

Älskar allt Star Trek, att marathon-titta på sci-fi TV-serier och spelar gärna improvisationsteater/gör stand-up när tillfälle ges.

Vilken är största utmaning i ditt uppdrag som moderator?

Utmaningen med att vara moderator och ställa vettiga frågor är att vara tillräckligt påläst på ämnet för dagen – och på talarnas kompetens. Att på samma gång engagera publiken och utstråla trovärdighet och skapa intresse och energi i en konferens är något som bara kommer när det personliga engagemanget finns där. Den andra utmaningen är att få talarna att känna sig trygga och ge sitt bästa – du måste vara på deras sida och hitta sätt att marknadsföra dem på ett roligt och snällt sätt.

Fem snabba frågor:

Tack för din tid Annika! Vi ses den 26 november på #DAbase event på Summit i Stockholm! Anmäl dig till eventet här.

 

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.