Box samarbetar med Google Cloud Vision för avancerad bildanalys

Box har numera ett samarbete med Google Cloud Vision. Det rör sig om en AI-funktion för bildanalys där användaren kan scanna eller fotografera exempelvis ifyllda formulär, för att trigga aktiviteter, eller tagga bilder för att sortera dem i olika kategorier. AI:n känner också igen vad som faktiskt är på bilden.
För digitala marknadsförare kan funktionen användas för att klassificera och känna igen bilder, utifrån vad de faktiskt föreställer. Om en digital marknadsförare behöver en bild på exempelvis en middagsbjudning kan hen söka bland bilder med detta motiv i sin DAM-databas (Digital Asset Management).
Här är ett extrakt av deras pressmeddelande:
Box, Inc. kommer att erbjuda avancerade bildigenkänningsfunktioner för företagsdata genom en integrering med Google Cloud Vision. Integreringen är i nuläget tillgänglig i en privat betaversion. Det här är en av Box första tillämpningar av avancerad maskininlärning och det har till syfte att hjälpa företag att förbättra och effektivisera arbetsflöden via mer exakt identifiering och djupare insikt i ostrukturerat innehåll som lagras i Box.
– I dag kan inte företag dra lärdomar av de enorma mängder ostrukturerade data som är oumbärliga för verksamheten. De går miste om stora möjligheter att främja innovation, effektivitet och kostnadsbesparingar. Vi kombinerar funktionerna för maskininlärning i Google Cloud med de kritiska data som kunder hanterar och förvarar i Box. Nu kan vi för första gången erbjuda våra kunder möjligheten att dra enormt mycket större nytta av sitt innehåll, digitalisera manuella arbetsflöden och göra affärsprocesser snabbare, säger Aaron Levie, medgrundare och VD för Box.
Bilder ligger på andra plats bland de snabbast växande innehållstyperna i Box, men hittills har deras värde i stort sett inte utnyttjats. Med maskininlärningen i Cloud Vision kan Box-kunder dra nytta av den viktiga information som finns i deras bildmaterial: de kan identifiera enskilda objekt och koncept, hitta text med hjälp av OCR-funktionen (optisk teckenigenkänning), automatiskt lägga till nyckelordsetiketter i bilder så att det går snabbare att söka och filtrera. Dessutom kan de enkelt tillämpa metadata på bildkataloger för att automatisera affärsprocesser och se till att arbetsflöden i den dagliga verksamheten går snabbare.
– Box användning av maskininlärnings-API:erna från Google Cloud innebär en möjlighet för företag att dra nytta av AI i verksamheten. Bildmaterial är en utmaning för företag och Box användning av Vision API visar hur maskininlärning kan hjälpa dem att dra nytta av sina data. Modeller som den här demokratiserar AI för människor och företag, säger Fei-Fei Li som är Chief Scientist för Google Cloud AI och professor i datavetenskap vid Stanford University.