Box introducerar ny EMEA-chef och produkter för effektivare distansarbete

Nyligen gick årets BoxWorks av stapeln, och liksom förra året var hela eventet digitalt. Under dagen presenterades en hel del nyheter som kommer öka enkelhet och effektivitet för att arbeta på distans. Med introduktionen av Sebastien Marotte som nytillträdd president för EMEA, skapas även ett större fokus på marknaderna utanför USA, något som kan gynna framför allt Europeiska aktörer.

Många nyheter hos Box

Box grundare och VD Aaron Levie var som vanligt i sitt esse när han presenterade årets nyheter, som bland annat inkluderar ökat skydd mot ransomware och skadlig kod, en uppdatering av BoxNotes som förenklar arbetet i distribuerade team, förbättrad funktionalitet i Box mobilapp för enklare arbete utanför kontoret, samt helt nya BoxSign som öppnar för möjligheten att signera dokument direkt i Box. Företaget meddelade även att man utvecklat samarbetet med Microsoft, så att användare i Teams nu kommer åt Box lika lätt som man under lång tid gjort i Zoom. Dessutom har man fördjupat integrationen med både Zoom och Slack, så att det nu går att komma åt filer i Box direkt via Zooms och Slacks gränssnitt. Aaron menar att pandemin inte förändrat deras fokus, utan snarare förstärkt Box övertygelse om att deras tjänst gör det enklare för människor att hantera och arbeta med filer såväl inom som mellan avdelningar och företag. Däremot har de under de senaste 20 månaderna ökat utvecklingstakten, för att kunna möta de nya behov som uppstått till följd av pandemin.

Effektivare skydd i Box Shield

Box har sett en drastisk ökning i mängden ransomware och skadlig kod som företag drabbas av. Därför väljer de nu att öka skyddet i säkerhetslösningen Box Shield, med bättre scanning av system och filer för att snabbt hitta potentiella hot. De implementerar dessutom den senaste tekniken kring deep learning, för att systemet dessutom ska fortsätta lära sig och successivt bli bättre på att hitta riskelement. Box system har hittills varit tämligen förskonat från skadlig kod i de filer som laddas upp, men Diego Dugatkin, Box nya produktchef, menar att de vill ligga i framkant, för att förekomma snarare än att förekommas.

Helt nya BoxSign

Den helt nya funktionen BoxSign, som utvecklats genom köpet av SignRequest i början av året, finns redan integrerat i alla business och enterprise planer. Systemet stödjer idag 15 olika språk, och ger ett obegränsat antal signaturer direkt från Box webblösning, oavsett om mottagaren har ett Boxkonto eller inte. Funktionen är även integrerad i Salesforce, vilket gör det enklare att skicka ut kontrakt, NDA:er, etc. för signering från Salesforce system, och det underskrivna dokumentet lagras sedan automatiskt i Box.

Diego Dugatkin, produktchef på Box

Alla nyheter innebär att det bli enklare för företag att hantera sin data när medarbetarna inte befinner sig inom kontorets fyra väggar, en utveckling som pandemin onekligen drivit på. Nu när restriktionerna börjar släppa, funderar givetvis många på hur de ska få ihop det bästa med såväl kontorsarbete som distansarbete, och för många kommer nog en hybridlösning att bli det nya normala. Enligt Diego Dugatkin, kommer Box därför fortsätta att utveckla funktioner för ökad effektivitet vid distribuerat distansarbete.

Ny europeisk organisation under uppbyggnad

För den europeiska marknaden är givetvis många av lanseringarna varmt välkomna, men den största skillnaden lär sannolikt komma genom den nya organisation som du byggs upp för att serva verksamheter i EMEA bättre. Under ledning av Sebastien Marotte, som spenderat de senaste tio åren med att bygga upp Googles Cloud solutions i Europa, håller Box just nu på att skapa en organisation, baserad i Nederländerna, med marknadsföring, försäljning och flera andra funktioner. För nio månader sedan öppnade dessutom Box första forsknings- och utvecklingsavdelning utanför USA, nämligen i Warszawa i Polen. Det innebär att Box på ett effektivare sätt kan följa utvecklingen i Europa, och anpassa lösningar och funktioner efter europeiska förutsättningar. Sebastien ser att fokusbranscher de närmaste tre åren kommer att vara Life science, finans och media, tre branscher där de redan är stora i såväl USA som i Japan. Detta kommer att ske genom såväl varumärkeskampanjer som genom att förstärka Box stora partnernätverk. De avser även rekrytera fler personer för att jobba med såväl kundansvar som att utveckla Box försäljningsstrategier.

Mot bakgrund av pandemin har det med andra ord skett en hel del utveckling och förändringar, som sannolikt kommer att göra tillvaron bättre för de företag som använder Box.