Booking.com lanserar sin första app för Apple Watch

Booking.com som är en av världens ledande bokningssajt för boenden, lanserar appen Booking Now för Apple Watch. Booking Now, som innehåller hela Booking.coms stora utbud med mer än 625 000 boenden på fler än 75 000 destinationer, är den första och enda reseappen där det är möjligt för användaren att boka boende direkt från Apple Watch, dessutom med endast ett tryck.

Genom att använda Apples nya tryckkänsliga “force touch”-teknik kan spontana resenärer nu välja och boka närmaste relevanta hotell med en enkel gest.

Med appen kan användaren därefter hantera sin bokning med en enda sveprörelse. Andra funktioner i appen är möjligheten att spara platsen för det valda boendet, samt steg för steg-vägvisning till boendet. Appen sparar också uppgifterna om numret till hotellrummet under hela vistelsen. Användaren kan också betygsätta incheckningen.

– Vårt mål är att göra det så enkelt att hitta och boka det rätta boendet, oavsett vilken skärm eller enhet man använder. Att vi nu erbjuder Booking Now för Apple Watch är ännu ett bevis på hur viktig innovation är för oss. Genom att använda oss av den senaste tekniken kan vi effektivisera bokningsprocessen ytterligare, vilket gör det enkelt för resenären att boka rätt boende, säger Stuart Frisby, ansvarig för appen på Booking.com.

– Booking Now-appen för Apple Watch är utformad för att möta den ökade efterfrågan på spontana och snabba bokningar och samtidigt erbjuda en enkel och personligt anpassad bokningsupplevelse på den mest personliga enheten någonsin. Hela 97 procent av de svenska resenärerna håller med om att teknik har gjort det enklare att boka resor, och 86 procent uppger att digitaliseringen gör det enklare att vara spontan eftersom det går att hantera bokningen på språng. Samtidigt vill 72 procent minska sin uppkopplade tid när de reser*. Vår app levererar det bästa av dessa två världar: resenären kan göra mindre och få mer tillbaka, säger Stuart Frisby.

Appen ger användarna tillgång till världens största databas som innehåller fler än 45 miljoner verifierade gästrecensioner, och kundsupport som finns tillgänglig dygnet runt. Booking Now är utvecklad för att fungera parallellt med Booking Now för Iphone. Mobilappen gör det möjligt för resenärer att snabbt och enkelt reservera rum på det närmaste hotellet som matchar de personliga önskemålen – utan dolda avgifter och betalning i samband med övernattningen.

Booking Now, som finns på 15 språk, kommer att finnas tillgänglig för nedladdning till Apple Watch den 24 april på Apple App Store.