Bonnier News vill bli bättre på mobil marknadsföring – studerar hjärnvågor

Svenska Bonnier ska ta sig in i våra hjärnor – för att undersöka hur användare tar del av mobil marknadsföring. Studien kommer ledas av en neuropsykolog och ska hjälpa marknadsförare bli bättre på att nå ut med sina budskap.
Inom ramen för deras satsningar på att förbättra affärs- och produktverksamheter så satsar alltså Bonnier på att försöka förbättra mottagningen av den mobila marknadsföringen. Vidare så undrar man också över hur detta mottagande skiljer sig från samma processer i sociala medier.
Namnet på neuropsykologen (och entreprenören) som leder arbetet är Dr. Thomas Z. Ramsøy. Vid sin sida kommer han bland annat att ha Dr. Erik Modig, en expert på kommunikation från Handelshögskolan, skriver Dagens Media.
Neuromarketing erbjuder helt nya förutsättningar för medieanalys och jag är oerhört exalterad över vår utökade förmåga att erbjuda våra annonsörer avancerad rådgivning”, säger Dilem Guler som är Affärsutvecklingschef på Bonnier News Sales.
Läs mer Svenska regeringen vill få EU att sänka den digitala momsen – hoppas rädda fri press
Med tanke på att det mobila blivit det viktigaste sättet att komma ut på nätet för majoriteten, och att många tar del av nyheterna på plattformen så är det såklart en studie som många vill se. Detta inte minst med tanke på de fallande annonsintäkterna bland de digitala medierna.
Gilla Dagensanalys.se på Facebook!