Bolaget som på allvar ska lansera nätkuponger

CupoNation är en plattform för rabattkuponger på nätet. Tjänsten omfattar över 1.000 av de största webbutikerna i Sverige och deras erbjudanden samt rabattkoder. Dagensanalys.se fick nöjet att intervjua Mads Bukholt som är VD för bolaget.

Vad gör CupoNation?
CupoNation är en plattform för rabattkuponger på nätet. Tjänsten omfattar över 1000 av de största webbutikerna i Sverige och deras erbjudanden samt rabattkoder. På hemsidan kan användaren söka efter produkter, butiker eller kategorier och hitta en kod, kampanj eller ett erbjudande som verkar intressant.

Vilka kunder jobbar ni med?
Vår verksamhet riktar sig åt två håll. På ena sidan står ehandlarna med ej utsålda lager och hög konkurrens. På andra sidan står en priskänslig konsument som inte drar sig för att leta efter den billigaste varan. Vi samarbetar bland annat med klädjättar som Zalando, sminkbutiker som eleven.se och reseportaler som Hotels.com. Våra användare består av personer i alla åldrar och med olika bakgrunder. Utbudet är brett vilket avspeglar sig i den stora mängden olika användare.

Hur distribuerar ni era kuponger?
Kupongerna hittar man på vår hemsida cuponation.se. Där uppdaterar vi kontinuerligt innehållet så att varje rabattkod och erbjudande fungerar felfritt, något som annars är ett genomgående problem i branschen och som tyvärr påverkar de få seriösa aktörer som finns. Användaren kan enkelt hitta och sortera kupongerna efter återförsäljare, kategori eller produkttyp.

Kupongerna ser vi även till att sprida på våra egna kanaler och genom externa plattformar. Det bästa innehållet är vi noga med att marknadsföra och exponera. Vi jobbar hårt med leverera ett reellt mervärde till våra samarbetspartners i form av nya kunder samtidigt som vi vill att våra användare ska spara så mycket som möjligt.

Hur tjänar ni pengar?
Så fort en användare genomför ett köp efter att denne har gått genom cuponation.se tar vi en mindre kommission på köpet. De återförsäljare vi samarbetar med betalar därför ingenting innan vi lyckats generera ett faktiskt sälj till dem. Vi verkar som en del av våra partners marknadsföringsmix där vi leder trafik genom kampanjer, sociala medier och en lojal användarbas.

Hur stora är ni idag?
På två år har vi lyckats bli ledande på den svenska marknaden. Den nordiska avdelningen sysselsätter 25 personer varav 9 är svenskar.

Varför ska man använda sig av era tjänster?
Därför att det går att hitta varor till stora procentuella rabatter även fast det inte är reatider. På dagens ehandelsmarknad finns det alltid aktörer som pushar en kampanj, säljer ut sitt lager eller vill få en prismässig fördel jämfört med konkurrenterna. Dessa samlas på cuponation.se och det är här kan användaren kan spara stora summor.

Som företag finns det flera fördelar. En partner betalar bara för de sälj vi genererar, samtidigt marknadsför vi dennes erbjudanden och rabattkoder. Vi har sett att en rabattkod kan öka den totala ordersumman, minska andelen övergivna varukorgar och vara en drivande kraft i att sälja ut lager.

Vad har ni för utmaningar?
Svenska onlinekonsumenter har fortfarande en låg kännedom om rabattkoder. Vårt uppdrag ligger i att bredda kunskapen och därmed bredda marknaden. Samtidigt verkar vi i en bransch där våra konkurrenter under en lång tid har bedrivit en något oseriös verksamhet med dåligt kundfokus och en kortsiktig syn på samarbeten. Därför är vi tvungna att gång på gång leverera när det kommer till innehåll, användarvänlighet samt värdeskapande för våra partners. Genom att jobba med längre tidshorisonter än våra konkurrenter kan vi bygga en lojal användarbas som återkommer och dessutom skapa långvariga relationer med våra partners. Där ligger kärnan i vår framgång.

Mads Bukholt är Managing Director för CupoNations nordiska team och har en bakgrund som entreprenör, managementkonsult och marknadsstrateg. Mads är endast 26 år gammal men har redan samlat på sig gedigna erfarenheter inom den techbaserade startupvärlden.

Stort Tack till Johan Malm som är Content Marketing & Community Engagement Manager på CupoNation för all hjälp med denna intervju.