Webbstrategi är verkligen för alla – inte minst efter att du läst denna bok

Alldeles för ofta tenderar böcker om webbstrategier att vara för tekniska, för detaljerade och ganska tråkiga. Men så icke denna bok som jag hittade på nätet -”Webbstrategi för alla. En introduktion till digital informationsarkitektur, designstrategi och mycket mer” av Marcus Österberg.

webbstrategi for allaKomplex men lätt att förstå, detaljerad men inte överanalyserande. I många av mina egna projekt har jag saknat någon form av kompendium som jag kunnat hänvisa till för att motivera hur arbetet kring digitala projekt bör löpa. Med boken i hand är jag så äntligen räddad! Enligt Markus Österberg är det ”avgörande för förståelsen, och meningsfullheten med bilder att man prioriterar tydlighet i vad de föreställer”. Ett citat som leder till att jag nu kan undvika alla långa möten med AD:ar som prioriterar abstrakt konst.

Marcus Österberg leder oss på ett pedagogiskt sätt från webbens födelse till nutiden och hjälper oss att förstå utvecklingen. ”Ett i mitt tycke vanligt problem på webben är att man krånglar till det. Designar för mycket eller andra saker som inte sätter användarens behov i första rummet”. Ja, tack Marcus – jag kommer att högläsa i ledningsrummet vid uppstarten av mina nästa projekt!

I boken lär vi oss allt som vi behöver veta om och förstå när man är i början, mitt i eller planerar ett strategiskt webbprojekt. Boken rekommenderas för projektledare, webbadministratörer och sist men absolut inte minst beställare av webbprojekt. Mer om boken och Marcus Österberg.

Läs även: 6 frågeställningar som alla webbprojektledare ska känna till

Behöver du digital rådgivning eller projektledning? Klicka här