Bo Mattsson och Ulrich Boyer satsar på programmatic

STING-bolaget Match2One, som förenklar vardagen för annonsörer, tar in mer än 3 miljoner kronor från en rad erfarna investerare i Stockholm, London och Sydney. Bland investerarna finns namn som Cint-grundaren Bo Mattsson och Nepa-grundaren Ulrich Boyer.

Så det var det här Bo och Ulrich siktade på när de båda kammade hem miljoner efter Cint såldes och Nepa gick ut på börsen. Nästa steg är att ta lärdomarna från att hantera och mäta målgrupper till att nu leverera annonser. 

Match2One har utvecklat en självservice-plattform som förenklar för mindre och medelstora annonsörer att skapa display-, mobila och videoannonseringskampanjer, även kallat programmatic advertising. Programmatic är ett relativt nytt sätt att handla digital annonsering som har vuxit sig både stort och komplext under de senaste åren, vilket skapar höga inträdesbarriärer för mindre och medelstora annonsörer. Detta är något som Match2One löser. Företagets globala räckvidd täcker in alla typer av skärmar, kanaler och annonsformat, till exempel Googles annonsnätverk, Facebook, YouTube och Linkedin.

– Programmatic ska vara enkelt och transparent. Genom artificiell intelligens och machine learning-algoritmer hittar vi mönster i konsumenters beteenden och utifrån det bestäms automatiskt var nästa annons ska visas, vid vilket tillfälle och via vilken kanal. Det här är otroligt värdefullt för våra kunder, som främst är mindre och medelstora bolag inom e-handel, eftersom de automatiskt kan rikta annonser mer effektivt och snabbare uppnå sina kampanjmål, säger Mikael Kreuger, medgrundare och VD på Match2One.

Det är en tung investerargrupp som går in i bolaget, bland andra Bo Mattsson, grundare av Cint som nyligen såldes, Ulrich Boyer, grundare av Nepa, Fredrik Månsson, grundare av Emric och Hyper Island, Petter Lindström och Vicki Potts (Sydney) samt två investerare i London som grundarna inte kan avslöja i dagsläget.

– Match2One har en stabil teknisk lösning, vilken täpper till gapet mellan köpare och säljare och tillåter extrem snabbhet i kommunikation på ett användarnära, enkelt sätt, i princip varsomhelst. Tillsammans med de nya investerarna har teamet en bra grund att växa och skala upp snabbt ifrån. Jag är övertygad om att de inom kort kommer spela en viktig roll inom den globala media industrin, säger Bo Mattsson, en av investerarna i bolaget.

Match2Ones team består idag av åtta medarbetare som sitter i Stockholm, Kiev och London och sedan februari är bolaget med i STINGs acceleratorprogram. Med nytt kapital och stärkt kompetens lägger Match2One nu allt fokus på att accelerera tillväxttakten, framförallt i Sverige och England, samt att komplettera teamet med minst fyra nya utvecklare. Match2Ones tjänst finns idag som beta-release och lanseras publikt senare i år.