Blockbuster ger sig inte – nu ska man konkurrera med Netflix

Kommer du ihåg den där tiden då du gick och hyrde en videofilm. Det gör just Blockbuster som tycker att du ska fortsätta titta på deras utbud. Men för att lyckas med det måste de först ändra sin affärsmodell.
I Danmark är Blockbuster en de de större abonnemangsfria streamingtjänsterna så det finns fortfarande krut i kanonen.
I år lanseras därför Blockbuster även i Sverige, Norge och Finland med idén att de ska konkurrera ut streamingtjänsterna Netflix och HBO.
– Vi startar i mindre skala och utvecklar löpande streamingtjänsten med fler filmtitlar. Vi kommer under hösten att lägga till de mest populära tv-serierna samt finnas tillgängliga på många fler plattformar, säger Blockbusters vd Casper Hald i ett pressmeddelande.
Bolagets målsättning är att var fjärde film som hyrs i Norden ska hyras hos Blockbuster inom två till tre år.
– Ett mål som förpliktigar, men vi vet att vi både fyller ett behov och kan göra succé om vi tillgängliggör det nyaste, bästa och bredaste innehållet på alla populära plattformar, fortsätter Casper Hald.
Enligt Blockbuster kommer de att vinna på snabbheten från bio till soffan.
– Filmerna vi har kommer direkt från bion. Efter kanske ett år på Blockbuster är de tillgängliga på Netflix och HBO. Vi ser dem inte nödvändigtvis som konkurrenter, det vi konkurrerar om är användarnas tid.
Du kan redan nu ladda ned appar och annat från Blockbuster.