Blir det Daily Mail som kommer köpa Yahoo?

Vi har tidigare skrivit om Microsofts planer på att köpa den tidigare internetjätten Yahoo. Men de är inte ensamma. Det visar sig nu att även brittiska tidningens Daily Mails ägare också är sugna på ett köp.

Det var i slutet av förra året som Yahoo gick ut med att man säljer sin kärnverksamhet, och många rykten har sedan dess florerat kring vem som blir den lycklige ägaren. Man har till den 18e april på sig att lämna anbud.

Läs mer: Kommer Microsoft till slut köpa Yahoo?

Microsoft är alltså en av kandidaterna, efter att en gång faktiskt försökt köpa Yahoo för 44, 6 miljarder dollar. Det anbudet, lagt 2008, föll vid den tiden inte i god jord.

Enligt Wall Street Journal så finns det också en annan kandidat i tidningen Daily Mail. Dess moderbolag, Daily Mail & General Trust, har (tillsammans med några riskkapitalbolag) uppenbarligen stora planer på ett uppköp.

Även om Yahoo har haft en del strul de senaste åren, och hamnat bakom exempelvis Google, Facebook och Snapchat så har man ändå en hel del användare. Dessa använder främst Yahoo som en nyhetskälla, ett område där företaget har en rätt bred täckning inom i synnerhet sport, video och finans.

Daily Mail och dess moderbolag har i sin tur börjat en expansion på en amerikanska marknaden. En marknad som faktiskt blivit en viktig arena för Daily Mails digitala satsningar.

De är däremot inte favoriterna – telekomjätten Verizon ligger visst i topp för närvarande. Men mycket kan hända under de kommande veckorna. Frågar är förstås vad detta kommer innebära för internet i stort?