Bittorrents nya live-videoplattform ska göra slut på hackiga sändningar

Bittorrent, som främst är kända för sitt nedladdningsprogram för torrent-filer, har just presenterat en egen tjänst för live-videostreaming. Genom att bygga på företagets peer-to-peerteknik så ska nya Bittorrent Live göra slut på lagg och därmed lösa livevideos problematik.

Man kommer kunna titta på live-sändningar från Bittorrents samarbetspartners (som dock inte är några större namn just nu) och längre fram kommer man även att kunna titta på etablerade prenumerationstjänster såväl som reklamfinansierade sådana.

Peer-to-peerteknologin innebär också att ju fler som tittar, desto bättre blir kvaliteten på sändningen och “lagget” (alltså hack och fördröjningar) ska då minska. Företaget själva säger att man kan komma under 10 sekunder i fördröjning, en imponerande siffra.

Bittorrent Live är enligt företaget ingen “social tjänst”, så man kommer inte kunna sända från Periscope eller Facebook Live där. Istället vill man alltså satsa på sport- och musiksändningar, till exempel. Appen är också gratis och så även programvaran, som därmed blir öppen “för alla” med rätt kunskaper.

Tjänsten har funnits som beta-variant under flera års tid, så de flesta barnsjukdomarna och buggarna bör ha fixats till. Programmet finns nu för Apple-TV och kommer att släppas för Android och iOS under juni i år.

Läs mer: BitTorrent lanserar en egen webbläsare