BitTorrent ska bli rumsren med egen TV-serie

BitTorrent som är mer känt för att vara piraternas verktyg vid nedladdning av filmer och musik lägger krut på att bli rumsren med en egen webbTV-serie. BitTorrent har idag över  170 miljoner användare världen över så serien har en stor chans att bli en framgång.

Serien heter “Children of the Machines” och är producerad av Marco Weber. Serien handlar om ett framtida samhälle där robotar har tagit över och tvingar människor att samarbeta för att överleva.

Det enda sättet att se serien är att ladda hem den via BitTorrent Bundle som bland annat artister använder för att få ut sitt innehåll direkt till konsumenter. Serien kommer att vara helt gratis men om du vill slippa se annonser behöver du betala 35 kronor för 8 avsnitt eller 80 kr för avsnitt med bonusinnehåll. Efter sex veckor kommer BitTorrent att släppa hela serien, så som Netflix gör.

“This is a science fiction show catered to the typical tech-savvy, male-dominated audience. We’re not trying to launch a romantic comedy, so the concept of this show moved us toward BitTorrent.”, säger Weber om serien.

> Här är Facebook-sidan för filmen