BitTorrent kommer att starta en egen nyhetskanal

Den kända torrenttjänsten BitTorrent kommer enligt uppgifter nu att lansera en egen TV-nyhetskanal, kallad BitTorrent News. Samma uppgifter pekar på att nyhetstjänsten ska starta sändningarna i samband med det stundande presidentvalet i USA.

Det är tidningen Variety som kommer med uppgifterna, baserade på en jobbannons för en nyhetschef där man bland annat kan läsa att “BitTorrent har nyligen startat en streamande livevideo-plattform. Nu behöver vi ett team som kan skapa en ledande livebaserad nyhetskanal som kan sändas på plattformen.”

Läs mer: Bittorrents nya live-videoplattform ska göra slut på hackiga sändningar

Den nya nyhetschefen kommer att ha sitt kontor på samma ställe som BitTorrent, alltså i San Fransisco, USA. Nyhetskanalen kommer troligtvis inte att sända dygnet runt, och fokusera på nyheter kring “politiska kampanjer, sportevenemang, tech och kulturella händelser”.

Man kan förstås tänka sig att BitTorrent främst vill tilltala en del av den internationella tech-intresserade publik som redan använder sig av tjänsten för att ladda ner alla sorters material.

Det är intressant hur BitTorrent har växt från att vara en fildelningstjänst till att hysa seriösa planer på att bli en storspelare inom medievärlden. Kommer vi att om fem år se på BitTorrent News som vi nu tittar på CNN eller BBC?

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.