Bitcoin kan rädda Grekland ur sin ekonomiska kris

Det råder oenighet om Grekland ska byta från dagens Euro till Bitcoin. Några experter anser att landet borde hoppa på Bitcoin-tåget för att lösa sina finansiella problem medan andra varnar för den osäkra valutan.

Läs också: Vi lär dig allt om Bitcoin på 5 minuter

De som är negativt inställda säger att “switching to Bitcoin would be like trying to cure a headache with a bullet to the brain”. Andra som är mer positivt inställda säger att Bitcoin skulle kunna vara en del av räddningen för Grekland om den infördes som en temporär valuta.

Keiser Report diskuterar frågan (3:34 in i klippet) och säger att Grekland skulle kunna lösa sin kris med Bitcoin. De säger bland annat “It is like fire, it could light a thousand candles.” Diskussionen i Keiser Report är en av de mer spännande då den tar en mer objektiv syn på Bitcoin och Greklands finansiella kris.

Här är en intressant artikel från Techcrunch som reder ut begreppen och förklarar hur Bitcoin skulle påverka Greklands ekonomi.

Diskussionen har gått så långt att Yanis Varoufakis som är professor i Ekonomi på University of Athens samt Greklands finansminister har skrivit om det på sin blogg, som du kan läsa här.

Ping: Alexis Tsipras är detta något för dig? Lika bra att låta världen häpna ännu mer än vad den redan gjort efter omröstningen.