Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trenderna

Alla företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut?

Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats. Men i dag när företag måste navigera mellan allt fler olika system och program, väljer allt fler företag att flytta ut sina stationära databaser till smarta molnlösningar eller olika hybridvarianter. Datalandskapet är ytterst varierande och det förändras mycket snabbt.

“Det gäller att hänga med i Big Data-utvecklingen om man skall agera på data och analys”

The Cloud Data Brief är ett pågående projekt som syftar till att kvantifiera utvecklingen av detta förändrande landskap. Genom att undersöka och analysera olika datakällor som används globalt av kunder som använder Tableau Online, kan man få insikter och förstå de olika trender som växer hos användarna. Det ger en inblick i hur och var företagen analyserar sin data idag.

Tableau har med The Cloud Data Brief analyserat över en miljon anonymiserade datakällor som har publicerats via Tableau Online med över 4000 kunder i hela världen. Analysen visar tydliga mönster hos användarna där man kan se hur man analyserar och presenterar sin data. Kunder som använder Tableau Online spänner sig över alla branscher och varierar från småföretag till storföretag.

Denna rapport omfattar alla typer och företag och fungerar som en tydlig indikator av alla heta trender ute på marknaden idag.

Ladda ned din rapport med de senaste trenderna i Big Data här