BBC kommer att sända OS i 360-grader

Det kända brittiska TV-bolaget BBC kommer att sända OS i lättillgänglig 360-gradersvideo, med början under kvällens invigning enligt sin egen sida. Man kommer inte behöva lyxiga VR-headsets, heller, utan det ska räcka med en vanligt headset kompatibelt med iPhone eller Androidenheter.

Detta innebär såklart att de med Google Cardboard kan njuta av de olympiska spelen på häftigast möjliga sätt – och man lovar sända kring 100 timmar av OS via 360-gradersvideo.

För den som ändå saknar ett VR-headset av ens det billigaste slaget så kommer man även att sända 360-graders videos via sin “testsajt” BBC Taster. Där måste man ju tyvärr använda musen för att panorera runt, förstås, men det är alltid nåt!

BBC ser själva på detta som en experimentell tjänst, men kommer ändå att sända en mängd sporter som boxning, volleyboll, basket och fäktning. Man kommer dock bara att sända ett sportevenemang dagligen i VR, så man har kanske inte mycket till valmöjligheter just där.

Man kommer att kunna göra mer än att titta på idrottsgrenarna från fyra olika kameravinklar – man kommer också få se själva sportarenorna också. Utöver dessa så kommer man se nattens invigningsceremoni och avslutningsceremonin den 22:a augusti i 360-grader, också.

Tänk vad häftigt det vore om SVT kunde göra samma sak!

Läs mer: TV4 först ut med virtual reality – Veckans 360