Bannerannonserna är på väg ut – om fem år kommer videoannonserna att ta över

En studie som intervjuat 120 experter inom digital marknadsföring visar att en klart majoritet av dessa tror på att investeringarna i videoannonser kommer bli större en med traditionella, statiska annonser om fem år. En hel del av dem tror dessutom att detta kan ske inom bara två år.

De flesta av medieköparna (83 procent) och -säljarna (72 procent) tycks vara överens om att videoannonser engagerar konsumenterna mer än traditionella bannerannonser. Skillnaderna mellan de två “lägren” beror enligt rapporten på olika definieringar av termen “värde” (“value”).

Det tycks också som om man inte heller är överens kring frågan om publicisterna gör tillräckligt för att maximera den mobila annonseringens fulla potential – 75 procent av medieköparna tyckte det, bara 40 procent av säljarna höll med.

Studien – UK Mobile & Video Advertising Truths – kommer från ExchangeWire Research och visar att 95 procent av medieköparna och 89 procent av mediesäljarna tror att videoannonserna kommer gå om statiska videos inom fem år.

Läs mer: Infograf: videon på väg in i en ny guldålder på internet

Av dessa trodde 42 procent av köparna och 36 procent av säljarna att det kan ske inom de närmaste två åren. Om det är för optimistiskt lär vi ju snart få se, men det låter troligt att vi 2021 ser mer videoannonser än banners på nätet. I takt med den mobila utvecklingen så verkar branschen överens – video är framtiden. Håller du med?