Avancerad dataanalys för att hitta bästa boplatsen vann hackathon

Avancerad dataanalys för att hitta den bästa boplatsen var en de vinnande lösningarna från SAS Institutes hackathon 2019.

SAS Institutes hackathon “Nordic Hack i SAS Viya i Real Life” har genomförts vid SAS Forums mars-event i Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors och Oslo. Vinnarna utsågs den 21 mars på SAS Forum i Oslo. Teamen från Evry och Knowit delar förstaplatsen som vinnare av hacket. De vinnande lösningar har båda fokus på att använda geografisk och annan data för att hjälpa familjer i behov.

Evrys lösning fokuserar på att använda data från en mängd källor i en lösning som hjälper individer eller familjer att hitta det perfekta området för ett hem i en stad som de inte känner till. Genom att använda data som inkomst, ålder, boendekostnader, skolor och offentliga lokaler baserat på tillgängliga data har teamet visat hur man bestämma var det är bäst att slå sig ner.

Knowits lösning hjälper flyktingar från krig eller naturkatastrofer att återförenas med sina familjer genom ansiktsigenkänning.

Vi har två värdiga vinnare; Evry och Knowit, som under en månad arbetat i två lag med representanter från hela Norden, och som med öppen tillgänglig data och på ett originellt och kreativt sätt tagit fram sina lösningar, säger Peter Lundqvist är ansvarig för hacket på SAS Institute.

Se projektbeskrivningarna och videopresentationer för de olika lösningarna här.

Läs mer om SAS Institute här.