Augmented Reality med inbyggd reklamblockerare

Tänk dig en värld helt utan logotyper och reklam. Det har några killar gjort och skapat ett headset som suddar ut alla logotyper från produkter och gör dem helt generiska. Som ett Adblock fast för offline-världen.

Vi har all läst om Augmented Reality, alltså där vi adderar information i vår värld IRL genom att koppla upp det vi ser mot internet. Några killar från University of Pennsylvania’s PennApps Winter 2015 hackathon tänkte lite tvärtom – tänk om vi istället med hjälp av Augmented Reality tar bort information som vi ser istället för att addera mer. Med den tanken skapade de Adblock for Real Life.

Läs också: Microsoft lanserar HoloLens som är en ny magisk skärm

starbucks_no_logo

Även  om detta är långt borta från att bli en verklighet så är tanken intressant. För vi kan definitivt se en framtid där vi använder oss av just Augmented Reality. Killarna säger också att deras projekt fått mycket bra respons från de som sett och prövat.  ‘The response to our technology indicates that people really identify with the goal of blocking ads in the real world.” säger Jonathan Dubin som är med i utvecklingsteamet.

http://youtu.be/0tMwbkbsi7Q