AudienceProject rekryterar Jonas Jonsborg för att leda Sverige-satsningen

Under de senaste fem åren har det danska AudienceProject etablerat sig som ett av de ledande företagen i Norden inom målgruppsdata och digitala mätverktyg. För att stärka sin position i Sverige öppnar de nu ett kontor och etablerar ett team i Stockholm. Först in är Jonas Jonsborg som ska leda satsningen.

De senaste fem åren har svenska varumärken, mediebyråer och publicister haft möjligheten
att kunna mäta deras digitala medieaktiviteter, mycket tack vare AudienceProjects
målgruppsdata och mätverktyg.

Nu öppnar företaget ett kontor i Stockholm för att vidare kunna sprida kännedom om
deras produkterbjudande.

“Med en egen panelplattform som huserar fler än 1,5 miljoner panellister världen över, har AudienceProject hittat en unik position som opartisk aktör i den digitala reklamindustrin, där företaget hjälper klienter att validera målgrupper och leveranser mot robust och proprietär data som är baserad på verkliga konsumenter,” står det i pressmeddelandet.

Det svenska teamet kommer att ledas av Jonas Jonsborg, före detta Country Manager på Metrics, och innan dess Commercial Director Nordics på Adform.

”Sverige är den största marknaden i Norden och är därför en viktig fokus för AudienceProject. Vi har redan etablerat en stark position i Sverige, och med Jonas får vi en erfaren branschprofil som kan ta oss till en ny nivå”, säger Jacob Lachmann, CEO på AudienceProject.

AudienceProject samarbetar idag med GroupM, Omnicom Media Group, IPG, Dentsu Aegis och Bizkit Havas, och flera olika varumärken och publicister.

”Jag ser verkligen fram emot möjligheten att få fortsätta skapa tillväxt för AudienceProject i Sverige, och vidareutveckla våra samarbeten med varumärken, mediebyråer och publicister. Jag tror att AudienceProject har en unik position med deras erbjudande av data av hög kvalitet, som är fullt transparent och opartisk,” säger Jonas.

Jonas Jonsborg tillträder sin tjänst den 1 augusti.