Att jobba på distans är en självklarhet 2019

Workplace by Facebook avslöjade nyligen att de har två miljoner betalande användare. Bland dessa finner vi storföretag som valt att ge sina anställda möjligheten att jobba på distans, en självklarhet för det moderna företaget.

Tjänsterna som gör distansarbete möjligt

Workplace från Facebook är en av världens mest snabbväxande SaaS-tjänster. Varumärken som Walmart, Heineken, Virgin och Nestlé är bara några företag som valt att använda tjänsten för att ge sina anställda en flexiblare tillvaro.

För det är ju det som Workplace by Facebook och alla andra liknande tjänster handlar om – möjligheten att kommunicera, dela filer och ha ett molnbaserat intranät som alla kan komma åt oavsett var de befinner sig.

Hitta på något nytt för den interna kommunikationen

Det som Workplace också visar är att det finns behov av att hitta på något nytt för den interna kommunikationen. En annan tjänst som banat vägen är Slack. Där kan du dela filer, chatta, schemalägga och prata (röstsamtal) online med varandra. Det är hur enkelt som helst att komma i kontakt med en kollega, samarbeta och jobba oavsett om kollegan sitter bredvid eller i Hong Kong.

Det är även dessa typer av tjänster som banar väg för något som växer i popularitet – att jobba på distans. Workplace från Facebook, Slack, Box Works eller Trello är nödvändiga tjänster som idag är så pass utvecklade att det är hur enkelt som helst att jobba på distans. Du loggar in precis så som om du satt på kontoret, fast du befinner dig på fjälltoppen eller på ett co-working space i New York.

Så här jobbar vi på distans

Karlssons Textbyrå sitter vi utspridda i flera länder. Vi valde att jobba i Trello där vi hanterar våra uppdrag, följer upp kunder och ser till att leveranserna sker i tid. Trello kompletterar vi med Skype för att hålla igång diskussionerna, när det väl behövs. Video eller tal spelar ingen roll, men det ska vara enkelt att komma i kontakt med varandra.

Om du jobbar på ett företag där ni funderar på att lyfta er verksamhet in i 2019 med hjälp av digitala tjänster så ska du inte tveka. Karlssons Textbyrå är ett praktexempel där vi jobbar problemfritt på distans. Ta bara den här artikeln –  jag skriver från Finland, min kollega korrar i Costa Rica och vår kollega i Stockholm la upp bilden. Smidigt, enkelt och modernt.

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.