Atari-ikonen startar VR-företag för den ultimata arkadupplevelsen

En av grundarna till legendariska spel- och datorjätten Atari för många decennier sedan,  Nolan Bushnell, har nu startat VR-företaget Modal VR. Här ska man tillverka unika VR-upplevelser som ska ta tekniken till ny nivå. Målet man siktar mot är stora arkadupplevelser och industriföretag.

Läs mer: Nielsen-undersökning: konsumenterna gillar verkligen VR

I promovideon för ett fightingspel så använder man sig av en fotbollsplan för att obehindrat kunna springa runt och kasta (virtuella) elektriska dödsbollar på varandra – så det är knappast något de flesta kommer vilja ha i sitt vardagsrum, inte ens om de har råd.

Exakt hur mycket det hela kommer kosta är inte officiellt ännu, men enligt bland annat TechCrunch så kommer det alltså vara långt över den vanliga spelarens möjligheter – men så är det heller inte de som är kundkretsen.

Utöver större arkadhallar (gärna specialbyggda för ändamålet) så funderar Modal VR även på användningsområden inom industrin. Enligt Bushnell och medgrundaren Jason Crawford så ska Modal VR ha en egen “appstore” för utvecklare som siktar mot företag mer än “vanliga” konsumenter.

För närvarande är det mesta i prototypstadier, men ska börja skicka ut beta-varianterna till testare “snart” skriver Endgadget. Vill man se hur det kan se ut så kan man också kolla in videon för “Mythic Combat” nedan: