Asså nu är jag så förbannad på Googles tafatthet

Stora reklamtavlor på gatan lovade något häftigt. PR-jippon inför eventet, som skulle lansera det nya, fick adrenalinet att pumpa. Alla på plats och vad visar de upp på scen – ännu en iPhone-kopia med ännu en värdelös assistent som kan visa bilder på katter, om du frågar.

GOOGLE, VARFÖR UTVECKLAR NI ÄNNU EN MOBIL SOM INTE GÖR NÅGOT NYTT?

Snälla Google, jag orkar inte mer. Det är ju ännu sämre att ni inte heller orkar mer. Varför orkar ingen något mer. Vad krävs för att vi ska alla orka?

  • Kameran funkar – check
  • Du kan Googla med den – check
  • Den är avlång och kan hållas i handen – check
  • Den har en värdelös assistent-funktion som ingen använder – check
  • Den har en batteritid som alla andra – check
  • Den finns att köpa i tre tråkiga färger – check
  • Uppkopplad till molnet – check
  • Vattentät – nix för det glömde Google

Google tog verkligen i och visade upp hur smarta alla Googlare är när de utvecklade den här mobilen. Asså det är ju så att jag undrar om grundarna av Google – Larry Page och Sergey Brin – bara hade svintur när de utvecklade algoritmen som ligger bakom sökmotorn. De maxade ut redan då och idag lyckas de inte ens göra en enda liten ny grej till sin Pixel. Tragiskt!

Marknaden som är fylld av köpsugna (som gärna köper vad som helst) konsumenter omfamnar ännu en iPhone-kopia och hyllar den som den “bästa”. Mobilens kamera har tydligen fått högst betyg av alla mobiler någonsin av några nördar på DxOMark som gav den 89 poäng. För Google är det väl en kalkylerad fråga över hur många som faktiskt tänker betala för förmånen att ha en mobil som tar så pass bra bilder att du ändå inte ser skillnaden, när du jämför med din tidigare. Hur bra bilder vill vi egentligen ta? Vem ens kollar på de där bilderna efter att de visats upp på fejjan eller Insta?

Google ni gör mig asförbannad för jag förväntade mig något mer av alla era genier. För ni påstår ju faktiskt att ni har genier som arbetar för er. Vad hände liksom?

Allt ni bevisar med Pixel är att pengar inte köper allt – inte nytänkande idéer och inte bra smak.

Drick en Red Bull, luta dig tillbaka och försök hålla ögonen öppna i tio minuter för här är alla genier samlade i samma rum – Pixel, Google Wifi, Google Home, ChromeCast och mer: