Årets största Facebook-snackisar

Facebook ser tillbaka på årets mest betydelsefulla händelser på Facebook, och vad de har betytt för mänskligheten.
De tre ämnen som människor över hela världen diskuterade mest på Facebook 2017 var:
Internationella kvinnodagen: Detta var den mest omtalade händelsen under 2017. Människor över hela världen delade, diskuterade och postade inlägg för att öka medvetenheten om kvinnorelaterade frågor. Över 165 miljoner människor genererade drygt 430 miljoner interaktioner, en fördubbling jämfört med året innan. Majoriteten av samtalen ägde rum i USA, Brasilien, Indien, Mexico och Argentina. Dagens största hashtag var #SheMeansBusiness
Super Bowl 51: Finalen i amerikansk fotboll – Super Bowl – spelades den 5 februari. Fans över hela världen använde sig av Facebooks nyhetsflöde för att heja på sitt favoritlag, fira med Lady Gaga och debattera tv-reklamen. Över 262 miljoner tittade på Super Bowl-relaterade filmer på plattformen och 64 miljoner människor genererade över 240 miljoner interaktioner i ämnet. Det som folk pratade mest om var James Whites matchvinnande touchdown och Robert Alfords interception, men Lady Gaga fick flest hjärtan på Facebook.
Masskjutningen i Las Vegas: En gärningsman öppnade eld mot en folkmassa nedanför kasinohotellet Mandalay Bay i Las Vegas den 1 oktober. Närmare 60 människor dog och över 500 skadades. Detta resulterade också i att över 3 300 människor erbjöd sig att hjälpa till direkt via Facebooks krishanteringsverktyg. Det upprättades också en grupp, Las Vegas Shoooting Master Thread, som med drygt 10 000 medlemmar delade inlägg om människor som försökte hjälpa varandra, dela information och hitta sina närstående.
En annan sak som utmärkte Facebook-året 2017 var att människor kom samman och hjälpte varandra när det behövdes som mest. Det gällde inte minst under terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i våras. De händelser där flest människor kom till undsättning för andra var:
Jordskalvet i Mexiko: Tisdagen den 19 september skakades Mexiko av ett jordskalv som uppmätte 7,1 på Richterskalan. Händelsen resulterade i det största antalet interaktioner inom Facebooks krishantering, under året. Miljoner människor markerade sig som säkra i samband med jordskalvet.
Orkanen Harvey: Sent på kvällen den 26 augusti nådde orkanen Harvey USA:s fastland. Harvey orsakade drygt 50 dödsfall, framförallt i Texas. På Facebook lyckades man tillsammans att samla in över 20 miljoner dollar, drygt 180 miljoner kronor i nödhjälp. Det var den största enskilda insamlingsaktionen på Facebook 2017.
One love Manchester: Välgörenhetskonserten One Love Manchester var den video och livesändning på Facebook som sågs av flest människor 2017, sammanlagt 80 miljoner visningar. Den genererade även i 450 000 dollar, cirka 4 miljoner kronor, i insamlade pengar åt de personer som drabbats av terrorattacken i Machester den 22 maj.
Det var också många människor som använde sig av Facebook för mötas på en fysisk plats. Det som samlade flest var:
Den totala solförmörkelsen: Mer än 20 000 Facebook Events skapades i över 80 länder inför den totala solförmörkelsen som syntes i delar av USA den 21 augusti.
Women’s March i Washington: Den 21 januari tågade närmare en halv miljon människor i ett demonstrationståg i Washington – det största Facebook Eventet under året. Syftet var bland annat för att främja kvinnors rättigheter, invandrarrättigheter, HBTQ-rättigheter och miljöfrågor.