Årets Mary Meekers Internet Trends Report är här!

Nu är rapporten vi alla väntat på här: Mary Meekers berömda ”Internet Trends” kom igår, och den 294 sidor långa rapporten innehåller allt om de senaste trenderna vad gäller mobilanvändande, e-handel, arbete och ekonomisk tillväxt, allt kopplat till internets framväxt. Läs vårt sammandrag och kika sedan på hela rapporten.

Årets rapport är fullmatad med spännande information, du finner ett kort sammandrag nedan, men om du vill ha all information på en gång så finns hela rapporten att läsa här!

  • 2017 var året när mer än hälften av jordens befolkning finns på internet, hela 3,6 miljarder människor. Detta beror till stor del på billigare mobiltelefoner och ökad tillgång till wifi. Samtidigt har antalet nya användare saktat av till ca 7 % tillväxt YoY jämfört med 12 % tillväxt under året innan.
  • Människor flyttar i allt större utsträckning sitt internetanvändande till mobilen, vilket skapar en affärsmöjlighet för mobilannonser på hela 7 miljarder dollar under året.
  • Både företag och myndigheter har blivit medvetna om oönskade konsekvenser av utvecklingen. Såväl Facebook som EU jobbar nu för att införa tydligare reglering kring användandet av data, men uppmanas samtidigt att vara beredda att justera kursen i takt med att ny information blir tillgänglig.
  • Röststyrning och användandet av smarta assistenter har formligen exploderat. På bara ett år har Amazon gått från 10 miljoner sålda Echo till 30 miljoner, och antalet tillgängliga skills har ökat exponentiellt. Dessutom har Amazon nått 95 % korrekt tolkning av det engelska språket.
  • Sociala medier som Facebook ser en tydlig koppling mellan intäkter och antalet dagliga användare. Dessutom har värdet av Facebooks dagliga användare dubblats på bara tre år.
  • Hela 13 % av alla alla konsumentköp görs på internet, och antalet paketförsändelser har också ökat dramatiskt. Det spås kunna betyda stora möjligheter för nya shoppingappar. Dessutom är det fler personer som börjar undersöka nya produkter direkt på Amazon än via sökmotorer.
  • Prenumerationer ökar på såväl streamingtjänster som Spotify (48%) och Netflix (25%), men även för tidningar såsom new York Times som ökat antalet prenumeranter med 43 % det senaste året.
  • Kina kommer starkt, där befolkningen är mer benägen att dela sin privata information i utbyte mot fördelar från företag än i USA, och de tar allt fler av platserna på listan över världens 20 största internetföretag.
  • Invandring visar sig vara lönsamt, då 56 % av USAs största företag startats av första- eller andragenerationens invandrare.