Årets hetaste rapport från Mary Meeker är här – Internet Trends 2019

Årets rapport Internet Trends 2019 från Mary Meeker är äntligen här! Rapporten är fullmatad med intressanta fakta – här får du en sammanfattning av det viktigaste.

Mary Meeker, a.k.a ”Queen of the Internet”, presenterade rapporten under Code Conference. Rapporten är hela 333 sidor lång så vi har sammanfattat några av de mest intressanta trenderna just nu.

Mer än hälften av världens befolkning använder internet

51 procent av världens befolkning – 3,8 miljarder människor – var internetanvändare förra året. En ökning från 49 procent (3,6 miljarder) 2017. Det är därför Facebook och Google investerar enorma pengar i nya undervattenskablar, flygplan och annat som ska förse resten av befolkningen med internet. Desto fler online desto större affär för duopolet.

Tech-företagen dominerar

Sju av tio av de mest värdefulla företagen i världen är techföretag. De enda företagen som tagit sig in på tio-topp som inte är tech är Berkshire Hathaway, Visa och Johnson & Johnson. I topp på listan hittar vi Microsoft följt av Amazon, Apple och Alphabet.

Investeringar i digitala annonsköp fortsätter öka

I USA ökade annonsköpen med hela 22 procent under 2018. Den största delen står Google och Facebook för, men även företag som Amazon och Twitter har ökat. 62 procent av de digitala annonsköpen är programmatiska annonser, vilka kommer att bli allt fler de kommande åren.

Vi spenderar allt mer tid online

Amerikaner spenderar i snitt 6,3 timmar per dag online, en ökning med sju procent från föregående år. Den största tillväxten kommer såklart från mobilen och andra smarta enheter, medan tiden framför datorn minskar. Även vi i Sverige väljer online för andra kanaler och numera är ju mobilen den enhet som används oftast.

Vi använder bilder för att kommunicera

I takt med teknikutvecklingen med snabbare wi-fi och bättre mobilkameror används bilder för att kommunicera i allt större utsträckning. Exempelvis så innehåller mer än hälften av alla inlägg på Twitter nu bilder, videoklipp eller annan media – och Twitter var tidigare endast text.

Instagram blev nyligen utsedd till det varumärke som ökar mest i värde (en nyhet som vi publicerar imorgon) .

Spelvärlden vinner mark

Antalet gamers fortsätter att öka världen över och är nu uppe i 2,4 miljarder människor, en ökningen med 6 procent. Det populära spelet Fortnite har bidragit till utvecklingen. Även antalet människor som tittar på när andra spelar har blivit allt fler.

Därför satsar nu alla stora aktörer (Facebook, Google, Amazon och Apple) på någon form av spel.

Sjukvården blir allt mer digital

I framtiden kan vi förvänta oss en allt mer digital sjukvård med fler onlinetjänster.

Detta var några av höjdpunkterna från årets rapport som du kan läsa här:

Internet Trends 2019 by on Scribd

Här hittar du höjdpunkterna från förra årets Mary Meeker rapport.