Är Sling framtidens TV

Sling TV är ett nystartat amerikanskt företag som erbjuder prenumeration av enskilda kanaler istället för kanalpaket från kabelTV-företagen. Äntligen har någon tagit tjuren vid hornen och gjort en Netflix av TV.

När du abonnerar på TV idag får du välja mellan olika paketerbjudanden. Oftast är du inte intresserad av hela paketet men du måste betala för att få tillgång till de kanaler du vill se.

Sling TV vill bryta ut alla kanaler så att du kan själv plocka ihop ditt paket, och allt detta för en fast kostnad per månad.  För 20 dollar per månad får du välja 12 kanaler.

Självklart finns Sling TV även i en app för både Android och iOS. Den fungerar även på OS X, Nexus Player, Xbox. och Amazon Fire TV.

Du får fortfarande se reklam i rutan eftersom Sling TV visar faktisk TV, men det är nog bara en tidsfråga innan du kan betala för att slippa reklamen.

Även om nu Sling TV inte blir den stora vändpunkten så är initiativet mycket bra. Det här är det som behövs – en tjänst där jag som konsument kan själv välja vilka kanaler/program jag vill ha, när jag vill ha det, hur jag vill ha det och till en enkel fast kostnad per månad. Med andra ord inget tjafs.