Är Huffington Post på väg till Sverige?

Nyhetssajten Huffington Post är en jätte på nyhetsmarknaden trots att sajten inte är så gammal. Sajten lanserades som en politisk blog år 2005 och har haft en enorm tillväxt sedan dess.

Med nära 120 miljoner läsare varje månad och över 44 procent av dessa utanför USA är Huffington Post en sajt att räkna med. Sajten finns att läsa på följande språk: Engelska, franska, spanska, italienska, japanska, tyska, portugisiska, koreanska och grekiska.

Nya länder som Huffington Post kommer att etablera sig i inom kort är Australien, Mexiko och Kina. De jobbar även på en arabisk version.

När dessa länder  och storspråk är lanserade lär det inte dröja länge innan Huffington Post fortsätter sin etablering inom Europa. Kan vi kanske få se en svensk version redan innan året är slut? Låt oss hoppas det då Huffington Post (eller HuffPost för kort) bidrar med en genomtänkt journalistik och framförallt mindre ‘krimskrams’ som vissa svenska sajter stoltserar med.

Amerikanska AOL köpte HuffPo år 2011 för 315 miljoner dollar. Sajten anses idag vara en av de mesta “engagerande” på Facebook och Twitter enligt Newswhip.

> Läs mer om Huffington Post här.