Är detta en framtida iPhone 9?

iPhone-tillverkaren och techjätten Apple rapporteras ha fått ett nytt 485,862&OS=9,485,862&RS=9,485,862″ target=”_blank”>patent, som utforskar konceptet av en vikbar iPhone-modell. Med hjälp av “nanotuber” ska man kunna ta ett steg närmare framtidens iPhones, om man får tro beskrivningen.

Dessa uppgifter bekräftar rykten som redan gått runt på nätet ett tag, och Patently Apple som rapporterar om detta skriver att man har forskat kring vikbara smartphones sedan åtminstone 2013. Det verkar nu alltså som att man mycket väl kan göra verklighet av dessa planer.

Man har försökt att hemlighålla detta nya patent, bland annat genom att använda en ingenjörs namn istället för företagets när man sökte patentet – men det verkar inte ha lurat tech-experterna. I designritningarna som överlämnats till amerikanska patentverket syns detaljer som redan nu är väl kända från tidigare iPhone-modeller (inklusive hem-knappen).

Läs mer: Därför bytte han namn till iPhone 7

I beskrivningen hittar man sådant som vi mycket väl kan komma att få se i kommande iPhone-modeller; som det nya materialet “carbon nanotubes” som ska göra det möjligt att vika mobilen dubbelt!

Det verkar som om dessa nanotuber kan “utgöra signalvägar som är flexibla och motstår sprickor”, står det i patentbeskrivningen. Patentet säger sedan att man kan ha “ett gångjärn eller en annan böjbar fog” som ska göra det möjligt att böja mobilen.

Nu ska man inte vara helt säker på att detta innebär att nästa iPhone 8 kommer ha någon av dessa egenskaper, då patenter inte alltid blir till produkter och ibland handlar om att se till att konkurrenterna inte hinner före. Det kan också ta ett antal år innan den kan bli till en fungerande produkt som man kan ha råd med. Men vem vet – kanske är detta en kommande iPhone 9?