Vi har stängt från 1 april 2020
Keymetrics

Är det så Facebook håller på att köra över alla sajter som skriver nyheter

Alla forum, bloggar, föreningar, klubbar tycks ha flyttat all sin kommunikation till Facebook istället för att uppdatera sina sidor om hur det går.

Jag har gjort en liten reflektion i helgen då jag körde Supermoto SM. Vi fick en viss bevakning från traditionella mediekanaler – SVT var där och intervjuade Svenska Mästaren, Bike skrev en liten blänkare och trotjänaren MotorWorld.se skriver racerapporter.

Det samma gäller de som håller på med Ironman eller andra nischade saker.

Men kommentarer från arrangör för mästerskapet, SVEMO – De som arrangerar tävling – och framförallt all rapportering från alla förare skedde till 100% på Facebook. Resultatlistor delades och hur det gick för varje enskild förare delades och snackades om dagar efter tävlingen på Facebook. Endast MotorWorld.se har publicerat resultatlista och så klart Svemo.

Om Svenska medier inte vill tappa all trafik i framtiden får de nog bjuda in alla som har intressen att skriva och blogga hos dem och vara ute där saker händer om de inte vill tappa all trafik till Facebook i framtiden.

Jag kan ha fel, är det kanske så att det bara gäller de som är intresserade av motor som detta gäller – kolla in dessa två otroligt aktiva forum på Facebook Porsche Club Sverige och Sporthoj of Sweden så ser ni aktivitetsnivån på Facebook jämförelsevis om vad som skrivs om Porsche och Sporthojar i Svensk media.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.