Är det Disney som kommer att köpa Twitter?

Kommer den blå fågeln att ägas av mediekoncernen Disney? Det är frågan när nu ytterligare en part tillkommit bland de bolag som sägs fundera på att lägga ett bud på mikrobloggen, efter att nyheten om en kommande försäljning tagit fart över hela världen.

Nu har finns det förstås inga helsäkra, officiella uppgifter kring att Twitter ska säljas, så detta – tillsammans med ryktena om andra budgivare – är inget som man ska ta med 100 procents säkerhet.

Läs mer: Klart att Twitter ska säljas

Men enligt källor rapporterade från Bloomberg – som ju ändå får ses som en seriös källa – så funderar Disney på att köpa Twitter. Detta skulle förstås gagna mediekoncernen, som då skulle kunna utnyttja Twitters senaste satsningar på live-videos genom att släppa ut material från deras kanaler ESPN eller ABC.

Andra företag som ryktas vilja köpa Twitter är Salesforce, Google, Verizon och Microsoft. Den uppmärksamme känner igen dessa som några av de som var ute efter Yahoo för ett tag sedan (något som telekomjätten Verizon tog hem i slutändan).

Vi svävar än så länge i ovisshet kring alla dessa uppgifter. Men som man brukar säga – ingen rök utan eld. Hur kommer det gå för Twitter?