Är Android på väg att ta över världen?

Nya siffror pekar på att Android-telefonerna håller på att ta över mer och mer – i vårt Europa står de redan för hela 76,6 procent av marknaden.

Detta enligt en rapport från analys- och mätföretaget Kantar Worldpanel ComTech, och gäller EU under 2016’s andra kvartal. Detta är hela sex procent mer än föregående år, och är bara en del av en världsomspännande ökning av Android-försäljning.

I Kina så är tre av fyra smartphones Androider, och USA står de för 68,5 procent av försäljningen. I Italien har man ökat med över 10 procent till imponerande 80,9 procent av antalet sålda lurar på bara ett år.

Läs mer: Nu är det officiellt – Androids nya OS heter Nougat

Sett till varumärket så är dock inte Apple ute, utan man sitter på en stadig andraplats i världens största regioner, och man har kommit på topp-10 över antalet sålda telefoner i länder som Storbritannien, Frankrike, Kina och USA.

Men faktum kvarstår att även om iOS faktiskt växer, så gör Android det också. Det kanske var Apple som var “först” med att satsa på en bärbar fick-dator att ringa med, men Android-tilverkare som Samsung, och Huawei (som är tredje största tillverkaren i Europa utöver Apple) har en stark ledning.