Apples VD: AR är nästa stora grej efter smartphonen

AR – Augmented Reality (förstärkt verklighet) – spås av Apples VD Tim Cook bli nästa riktigt stora revolutionen inom IT. Cooks stora passion inför tekniken tolkas av många som en tydlig hint om att man är på gång med en relaterad, ny produkt.
I en intervju med The Independent, i samband med hans visit i Storbritannien förra veckan så framkommer Cooks passion för AR-teknologins möjligheter: “Jag uppfattar den som en lika stor grej, som den smarta mobilen”.
Han konstaterar att Smartphonen används av alla, oavsett vem eller var och tillägger att han “tror att AR är precis så stort, helt enormt. Jag känner mig förväntansfull inför de saker som kan göras för att förbättra mångas liv Och vara underhållande”.
Augmneted Reality, menar Cook, är inte bara en produkt, utan en kärnteknologi – han jämför den med silikonet i mikrochippen i Apples iPhones.
Läs mer: Apples smarta glasögon runt hörnet
Dessa uttalanden stärker de många rykten (inte minst jobbannonserna där man söker AR-ingenjörer) kring en kommande storsatsning på just AR-teknologi från Apple. Ingen vet riktigt vad det kan vara, dock. Man undrar förstås, om det inte också handlar om bra PR från Apples VD – i dagens medievärld så finns det ju inget bättre än en riktigt “hausse” kring ett kommande, hemligt släpp.