Apples nya TV-app ska underlätta streaming-tittandet

Apple släpper nu, i samband med de senaste uppdateringarna till iOS och tvOS, sin nya TV-app. Nu ska alla de med Apple-TV, iPhones och iPads kunna kolla på filmer och serier utan att behöva byta mellan respektive bolags appar. Är detta något som bör bli standard bland fler plattformar?

Den nya appen, “TV” – Apple själva skriver om den här – har testats sedan oktober, men släpps ny alltså till alla användare. Den bygger på tanken om centralisering, och är således en tjänst som låter en komma åt alla serier och filmer från de appar man installerat på sin enhet.

Utöver detta så ska den också låta användare hålla koll på ens favoritprodukter, göra sökningar tvärs över flera olika appar, ge rekommendationer och såklart vara sammankopplad med användarnas iTunes-konto. Som om det inte var nog så ska man kunna fråga AI-assistenten Siri om tips på saker att titta på.

Läs mer: Nu kan man streama Facebook-videos på Chromecast och Apple TV

Det är såklart en smart idé att, i en tid då många TV-tittare tittar på många olika program via olika källor, samla allt i en enda tjänst. synd bara att man än så länge inte har med Netflix – den kanske populäraste tjänsten av dem alla. Men fans av Westworld och Game of Thrones kan i alla fall andas ut, då HBO är med i släppet (förhoppningsvis gäller även detta Sverige framöver).