Apples medgrundare Wozniak: “Vi är nära en revolution inom artificiell intelligens”

Steve Wozniak, medgrundaren till Apple och en av den moderna datorteknologins pionjärer, tror att den nya AI-teknologin snart kommer ge oss en ny omvälvning på en helt annan nivå än den digitala revolutionen.

Under en konferens i Brisbane, Australien, talade Steve Wozniak (via videolänk) om att man börjar närma sig “punkten då vi kommer förstå vad hjärnan är för något”. Efter denna punkt tror han att vi kommer se en utveckling av AI:n i egenskap av “maskiner som kommer agera som mänskliga vänner”.

Som exempel på detta talade Wozniak om hur vi numera kan “tala till våra telefoner och få svar”, rapporterar The Sydney Morning Herald. Han trodde också på självkörande bilar och VR-teknik som några andra stora framtida teknologiska uppfinningar.

Läs mer: Vad händer när AI tar över?

“En maskin kan fortfarande inte fråga “vad är ett hinder i världen, vilka är problemen som världen behöver lösa och hur ska jag lösa det?”, fortsatte han, “men är vi är precis vid randen av en punkt där maskinerna kommer lyfta och själva gå mycket längre än vi människor skulle kunna få dem att gå”.

Steve Wozniak tror att det är en ny AI-revolution, en tid då “maskiner kommer lära sig själva, och på så sätt göra saker mycket bättre än vad vi kan säga åt dem att göra”.

Det är inte ovanligt med profetior, och många slår inte in – men nog finns det något i herr Wozniaks resonemang?