Apples första satsning på egenproducerade TV-serier ska handla om… appar

Det har länge spekulerats kring Apples satsning på egenproducerat TV-material, men istället för några superproduktioner i Netflixanda kommer så en doku-serie om Appar. Ett dragplåster är i alla fall artisten Will.i.am.

Tanken med serien är att serien ska handla om apputveckling och “app-ekonomi” – de “stora idéer som människor ville bygga och skapa av”, enligt Apples Eddy Cue.

Läs mer: Nya prylar från Apple igår

Apple annonserade satsningen i torsdags förra veckan, och meddelande i samband med detta att man samarbetar med veteranproducenterna Ben Silverman och Howard T. Owens. Techfantasten och Black Eyed Peas-medlemmen Will.i.am kommer också vara med i programmet, enligt New York Times.

I övrigt verkar Apple inte vilja gå in närmare på detaljer kring exempelvis finansiering, programinnehåll eller i hur stor utsträckning allt bara kommer handla om att göra reklam för App Store.

Det är kanske inte någon blockbuster, således, så frågan är om den verkligen kan ses som någon allvarligare satsning från Apple. Kanske väntar nästa House of Cards runt hörnet, ändå. Eller så är det inget Apple alls vill satsa på, egentligen. Hur många streaming-TVs kan det finnas egentligen?