Apple Watch störst på marknaden – men når ändå inte upp till förväntningarna

Enligt senaste siffror leder Apple stort över konkurrenterna med sin senaste storsatsning, Apple Watch. Ändå är det inte samma revolutionerande framgångssaga som iPhone har varit.

Enligt analysföretaget Canalys sålde Apple 12 miljoner exemplar av Appe Watch under föregående år. Dessa siffror innebär att techjätten äger hela två tredjedelar av marknaden för smarta klockor, med Samsung och Pebble på andra och tredjeplaceringen.

Men det är fortfarande ingenting mot iPhone, som både var framgångsrikt nytt koncept och fortfarande drar in storkovan för Apple. En orsak kan vara de barnsjukdomar – i synnerhet dålig batteritid – och få spännande funktioner som lockar till köp. Att ryktena om en Apple Watch 2.0 runt hörnet florerar på nätet hjälper inte heller till, då många avvaktar med klockköpet i väntan på nyaste produkten.

Läs mer: Apple Watch – sjunker i pris, men är det värt att köpa?

Det återstår således ett tag innan de smarta klockorna blir den nya heta på var mans arm – mycket talar för köpare kommer fortsätta att hålla på pengarna tills den nya versionen kommer ut. Ja, förutsatt att alla dessa rykten faktiskt stämmer.