Apple vill äga ännu mer av vår tid och det genom en ny tjänst

Apple fortsätter att hamstra vår tid. Titta bara på Apple Watch som mäter allt du gör vare sig du är vaken eller sover. Nu vill Apple roffa åt sig ännu mer av vår tid genom att lansera en helt ny tjänst.

Sjävklart handlar det om spel.

Visst hade jag kunnat skriva det i ingressen men då hade du ju inte klickat in på artikeln och då hade vi fått en bounce istället för en sidvisning. Nog om det, tillbaka till nyheten om Apple.

Apple ska, enligt rykten på stan, utveckla en prenumerationstjänst för spel. Lite som om du hade Netflix-modellen fast applicerar den på Playstation eller Xbox spelbutiker på nätet.

För en fast summa pengar i månaden ska du kunna välja och vraka bland spelen i Apples nya spelbutik. Förmodligen rullas det först ut till enheter som iPhone och din Mac. Men det kan ju också vara så att Apple helt enkelt tar sin Mac Mini och gör om den till en stekhet Playstation/Xbox-konkurrent.

Med tjänsten kan Apple knyta ihop hela kedjan – från din Watch på armen, till bilen, kontoret, mobilen, löpturen och slutligen till spelmaskinen under tv-apparaten, som självklart har AppleTV. Apple kommer med tjänsten fånga in ännu mer av din och min tid. För att äga allas tid ja, det är framtiden det.