Apple uppdaterar Safari med fler blockeringsmöjligheter

Apple inför nu möjligheten att blockera spårning från sociala medier som Facebook.

Apples mål är alltid att du ska bara behöva Apple. Så det måste svida ordentligt att du spenderar all din tid på sociala medier, något som Apple ännu inte har kastat sig in i. Så för att göra livet extra surt för plattformar som Facebook har nu Apple sett till att du kan blockera deras spårning i Safari.

Alla gilla-knappar på sajter runt om i världen är egentligen dolda spårningspixlar från Facebook, Linkedin och fler. Du ska gilla artikeln eller inlägget men knappens egentliga syfte är att spåra alla sidor du besöker utanför deras plattformar. Hörde en galen siffra, som jag inte vet om den är sann, men att Facebook spårar över 70 procent av alla trafik på nätet med hjälp av bland annat dessa gilla-knappar.

Safari ska nu alltså sätta stopp för det genom att införa blockering. Safari har sedan tidigare infört möjligheten att blockera alla sajter också. Med senaste Safari har man gjort det ännu svårare för sajter att följa dig då man kamouflerar din Mac så att den inte ska gå att känna igen.