Apple storsatsar på Augmented Reality

För två veckor sedan sa Tim Cook, VD på Apple, att Augmented Reality (AR) kommer att bli lika stort som den smarta telefonen. Nu publiceras uppgifter som pekar på att Apple nu gör allvar av Cooks uttalanden.
Apple har den senaste tiden gjort ett flertal uppköp av företag inom AR-området. Det är företag som arbetar med såväl 3D som ansiktsigenkänning samt att digitalt kunna lägga färg och mönster på en befintlig yta.
Nu kommer nya uppgifter som menar att Apple har över 1000 personer som jobbar med att utveckla AR, och 800 personer som arbetar med enbart kamerorna i nästa iPhone. Vi kan därför räkna med att nästa iPhone kommer ha en hel del nyheter i fråga om kameraanvändning.
Läs även: Virtual och augmented reality tar över nätet
Rykten gör gällande att nästa iPhone kommer ha en bättre Facetime-kamera som dessutom kan känna igen ansikten. Även ett par smarta glasögon har det nyligen ryktats om, något som skulle kunna ligga väl i linje med satsningen på AR.
Möjligheterna är oerhört stora, och vi vet ännu inte vilka möjligheter den nya tekniken kommer att föra med sig, men förhoppningsvis får vi möjlighet att börja skrapa på den ytan redan till sommaren.