Apple sätter trender – världens marknadsförare bör läsa det här

Apples största produkt, iPhonen, verkar vara på väg ut enligt många. Techjätten var med och startade något som idag nästan blivit var mans egendom och förändrat sättet vi använder oss av internet. Men Apple verkar inte ge upp, utan satsar på två nya, innovativa områden. Vilka är trenderna man skapar härnäst?

Många undrar förstås om Tim Cook kan leda företaget mot samma innovativa produktframgångar som smått legendariske (eller ökände?) Steve Jobs. Och visst har det gått lite sådär inte bara för Apple i stort, men även för vad som skulle bli nästa steg i utvecklingen – Apple Watch, den smarta klockan. Apple-TV har inte heller tagit världen med storm.

Men TechInsider skriver om två nya områden som det har hintats kring från Apples VD och som kan peka mot kommande och spännande nyheter – produkter som kan bli nästa tekniska revolution.

AR – Augmented Reality, alltså förstärkt verklighet (en term som blivit känd i samband med mobilspelet Pokemon Go). Enligt TechInsider har Tim Cook sagt att man ser på AR som en kommersiell möjlighet för företag och en fantastisk sak för konsumenten.

Det är redan känt att företaget satsar hårt på forskning inom VR (virtuell verklighet) och AR, och även om det kan dröja några år innan vi får ta del av resultaten i vår vardag så är det mycket, mycket möjligt att det är här som framtiden ligger. Det är svårt att spekulera kring vad det kommer vara för produkter, men vad det än är så är nog Apple bäst på att skapa ett behöv för något vi inte vet att vi behöver.

Bilar – ja, Applebilen då. Nyligen så investerade Apple stort i Didi, ett kinesiskt företag som har en Uber-liknande taxistjänst. Utöver att investeringen ger Apple insikt i den kinesiska transportmarknaden, så är det också ett viktigt steg framåt för förståelsen av bilindustrin. Ryktena kring en kommande bil från Apple, som ska komma år 2021, kommer inte minska nu.

Man kan ju bara spekulera kring möjligheterna av en kombination mellan AR, VR och bilteknologi – och vem vet, kanske blir det Apple som kommer att revolutionera bilmarknaden?

Läs mer: Apples självstyrande bil kan få virtuell verklighet i förarsätet

Det är i varje fall ett hett tips för alla marknadsförare att hålla koll på vilka trender som Apple prioriterar – det kan löna sig.

Behöver du hjälp med att optimera din digitala annonskampanj i linje med den senaste utvecklingen? Klicka här